Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست،محمدحسن زدا افزود: برای افرادی که از سال 95 به بعد بازنشسته می شوند نیز طبق ماده 59 قانون برنامه پنجم توسعه و تبصره یک ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری محاسبه اضافه کار در مستمری آنها انجام خواهد شد.
«محمود عسکری آزاد» 17تیر سال 1393، زمانی که جانشین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهوری بود، بخشنامه ای را به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد که بر اساس آن دیگر حق بیمه از اضافه کار کارکنان مشمول قانون تامین اجتماعی کسر نمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه این بخشنامه کاهش 30 تا 40 درصدی حقوق دوران بازنشستگی و پاداش سنوات پایان خدمت بیش از یک میلیون کارمند بود.
سیدمحمدعلی جنانی، مدیرکل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی نیز پیشتر  گفته بود که مشکل محاسبه اضافه کار در مستمری بازنشستگانی که تا سال 1395 در دستگاه های دولتی مختلف بازنشسته شده اند، با رایزنی ها و اقدامات کارشناسی مرتفع شده است و پس از محاسبه، مبالغ مربوطه به آنها بازگردانده خواهد شد.
جنانی افزود: برای حل مشکل اضافه کار بازنشستگانی که تا سال 1393 از اضافه کار آنها حق بیمه کسر می شد، بخشنامه ای تحت عنوان «بخشنامه 70» از سوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صادر شد تا بتوانند از حق اضافه کار خود بهره مند شوند.
زدا معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی امروز گفت: بر اساس بخشنامه سال 1393 تمام افرادی که تا این سال حق بیمه از اضافه کارشان کسر شده است می بایست اقداماتی انجام شود تا بتوانیم این مبالغ را در سنوات بازنشستگی آنها لحاظ کنیم که این کار اکنون در حال انجام است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تاکنون این موضوع به تاخیر افتاده است، گفت: باید نرم افزاری برای محاسبه اضافه کار تهیه می شد چون کارمندانی که مشمول این قانون می شوند، زمان کسر حق بیمه از اضافه کار آنها متغیر بود و نمی توانستیم بر اساس یک فرمول اضافه کار آنها را محاسبه کنیم.. اکنون این نرم افزار تهیه شده است و امیدواریم در آینده ای نه چندان دور این مشکل نیز حل شود.
در عین حال سیدمحمدعلی جنانی، مدیرکل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی پیشتر به ایرنا گفته بود که کارشناسان حقوقی تامین اجتماعی موضوع محاسبه اضافه کار بازنشستگان پس از سال 1395 را بررسی می کنند و سرنوشت این بخشنامه به تصمیم این کارشناسان وابسته است.
بنا به این گزارش؛ جمشید انصاری، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز این بخشنامه را به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده است که متن آن بدین شرح است؛ در اجرای تکلیف قانون الحاق یک تبصره به ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ششم مهر 1389 مجلس شورای اسلامی و با عنایت به مصوبه جلسه 14 اسفند سال 1396 شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مفاد ماده یک تصویب نامه مورخ پنجم دی 1395 هیات وزیران (موضوع آیین نامه اجرایی قسمت دوم ماده 59 قانون برنامه پنجم توسعه ایران درباره مشمولان تابع مقررات تامین اجتماعی که از اضافه کار آنان در کسور بازنشستگی کسر شده است) به عنوان دستورالعمل اجرایی تبصره ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین و برای اجرا ابلاغ می شود.
زدا، معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی همچنین گفت: برای سال 95 به بعد طبق ماده 59 قانون برنامه پنجم و دیگری از طریق ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری این اضافه کارها محاسبه می شود که پس از تهیه نرم افزاری برای این موضوع این مشکل به طور قطع حل خواهد شد.
وی در عین حال تاکید کرد: برای گروهی از افرادی که قبل از سال 95 بازنشسته شده اند، دستگاه های اجرایی و سازمان های متولی آنها باید اسناد و مدارک لازم را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهند، تا مشکل محاسبه اضافه کار بازنشستگان انجام شود چرا که به عنوان نمونه برای هر فرد عددی برای تامین اجتماعی آمده است که مشخص نیست این چه میزان از این عدد مربوط به حق بیمه و چه مقدار آن درباره حق دستمزد است. به همین منظور باید اسناد و مدارکی را سازمان ها به تامین اجتماعی بدهند که مشخص شود این رقم ها مربوط به کدام یک از این موارد است تا مجموع اضافه کار روی مستمری آخر دوره این افراد منظور شود. این کار انجام شدنی است و همکاری گروه های مقابل نیز شرط لازم برای اجرای آن است.
بنا به این گزارش، آیین‌ نامه اجرایی قسمت دوم ماده (59) قانون برنامه پنج ‌ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به این شرح است:
ماده 1- حقوق بازنشستگی کارکنان دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون تامین اجتماعی که قبل از 17 تیر1393 از اضافه ‌کار آنان کسور بازنشستگی کسر و به‌ حساب صندوق تامین اجتماعی واریز شده است، به شرح و فرمول زیر محاسبه و پرداخت می‌ شود:
الف- سازمان تامین اجتماعی (Social security) موظف است در مورد هر یک از کارکنان یادشده با همکاری دستگاه اجرایی ذی ‌ربط و با استفاده از مستندات مربوط، نسبت به مجموع اضافه‌ کار ماهانه پرداختی که از آن حق بیمه کسر شده است به مجموع اقلام حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه در طول دو سال آخر خدمت (بدون احتساب مبالغ اضافه‌ کار) حداکثر منتهی به 17 تیر سال 1393را محاسبه کند.
ب- نسبت (درصد) موضوع جزء (الف) در مبلغ میانگین حقوق و مزایای مستمر و فوق ‌العاده ویژه موضوع بند (10) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری مشمول کسر حق بیمه (بدون احتساب اضافه‌ کار) فرد ظرف دو سال آخر خدمت منتهی به بازنشستگی ضرب می ‌شود.
پ- مبلغ حاصل از اعمال جزء (ب) در یک‌ سی ‌ام مجموع سنوات پرداخت حق بیمه از اضافه ‌کار منتهی به تاریخ هفدهم تیر 1393 ضرب می‌شود.
ت- مبلغ به‌ دست ‌آمده از اعمال جزء (پ) به مبلغ مستمری بازنشستگی موضوع ماده (77) قانون تامین اجتماعی که در آن متوسط مزد یا حقوق بیمه‌ شده بدون لحاظ اضافه ‌کار محاسبه ‌شده است، اضافه می‌ شود. بر اساس آیین نامه جدید هیات وزیران، درصد و سهم اضافه کار از حقوق کارکنان ‌براساس فرمولی محاسبه و به مستمری و پاداش پایان خدمت بازنشستگی آنان افزوده می شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تامین اجتماعی ایران اکونومیست بیمه ای سازمان تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کف و سقف حقوق سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، میرهاشم موسوی در گفتگو با خبرنگاران، درخصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران در سال جاری اظهار کرد: به موجب قانون مصوب، دستمزد حداقلی‌بگیران با افزایش ۳۵ درصدی و همچنین سایر سطوح درآمدی با افزایش ۲۲ درصد + ۶۹۰ هزار تومان همراه است که از فروردین ماه اعمال، اما از اردیبهشت‌ماه پرداخت خواهد شد.

وی درخصوص زمان پرداخت معوقات ناشی از افزایش حقوق نیز اعلام کرد که سعی می‌شود معوقات در خردادماه پرداخت شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص کف و سقف حقوق بازنشستگان با افزایش‌های صورت گرفته توضیح داد: کف حقوق یک فرد دارای همسر و یک فرزند تحت پوشش، ۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان است و سقف آن نیز ۷ برابر حداقل دستمزد است.

موسوی همچنین درباره میزان افزایش «حق عائله‌مندی و اولاد» نیز گفت: حق عائله‌مندی نیز با این افزایش جدید بیش از ۱۰۰ درصد در سال جاری رشد داشته و حق اولاد نیز با رشدی بالغ بر ۵۰ درصد همراه بوده است.

وی در پاسخ به اینکه نگرانی‌هایی در خصوص تحت تاثیر قرار گرفتن اجرای همسان‌سازی حقوق‌ها با افزایش ۳۵ درصدی حقوق‌ها در سال جاری عنوان می‌شود، گفت: همسان‌سازی به افزایش حقوق سالانه ارتباطی ندارد و از آنجایی که هنوز برنامه هفتم ابلاغ نشده است، بعد از ابلاغ، آنچه که به موجب قانون به ما تکلیف شود، با تامین منابع به قانون عمل می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • جدیدترین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌ اجتماعی
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟ کف و سقف جدید حقوق اعلام شد
  • جزییات تازه‌ترین تغییر سن و شرط بازنشستگی
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • جزییات افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی